Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Dubois
sterk in tanks!

Afscheiders: de ecologische oplossing van Dubois

Afscheiders: de ecologische oplossing van Dubois
Voor de verwerking van afvalwater heeft Dubois verschillende afscheiders op de markt gebracht. Met onze hoge kwaliteit afscheiders kunt u afvalwater op ecologische wijze verwerken. Onze afscheiders gaan jarenlang mee en u bent gedurende al die tijd gegarandeerd van een perfecte werking. Wij bieden afscheiders voor uiteenlopende sectoren; waaronder de horeca, industrie en de landbouw. U kunt onder meer bij ons terecht voor:

  • vetafscheiders
  • slibvangers
  • KWS-afscheiders.

 

Vetafscheiders
Deze afscheiders scheiden vet uit afvalwater, waarna het water met respect voor het milieu geloosd mag worden. Onze vetafscheiders zijn conform de normering Dan 4040. De vetafscheiders van Dubois worden onder meer gebruikt door restaurants, hotels, grootkeukens, beenhouwers en traiteurs.

Dit type afscheider werkt als volgt: het vethoudende water komt via een straalbreker in de afscheider terecht die is gevuld met koud water. Omdat vet een lagere dichtheid heeft dan water blijft het drijven. Het koude water zorgt ervoor dat het vet stolt en zich aan de oppervlakte verzamelt. Vervolgens kan het vet eenvoudig van het water gescheiden worden.
 

Slibafscheiders
Met een slibafscheider is het mogelijk om slib uit het afvalwater te filteren. Deze afscheiders worden gebruikt in diverse sectoren, zoals de horeca, het onderwijs, de industrie, maar ook voor de kleinhandel en garages. Het slibhoudende water komt via een straalbreker in de afscheider terecht. Omdat slib een grotere dichtheid heeft dan water zinkt het vervolgens naar de bodem. Het water kan via de bovenzijde uitstromen. Het is mogelijk om de afscheider te voorzien van een alarmsysteem dat aangeeft wanneer de tank vol is.
 

KWS-afscheiders
Dit type afscheider scheidt koolwaterstoffen (zoals benzine, petroleum of gasolie) uit water. KWS-afscheiders zijn handig voor garages, benzinestations, carwashes, transportbedrijven, aannemers, grondwerkers, landbouw en industrie. Het is mogelijk om de afscheider te voorzien van een slibafscheider en een alarmsysteem dat aangeeft wanneer de tank vol is. KWS-afscheiders zijn leverbaar in polyethyleen en staal.
 

Meer informatie over onze afscheiders
Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie over onze afscheiders? Dan kunt u contact opnemen met Fema Techniek op telefoonnummer 0470 877 167 of een e-mail sturen naar fema.techniek@hotmail.com. Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.